•  

NATIONELL BIOBANK

Efter en uppstartsperiod under 2011 och 2012 med regional insamling av akutleukemiprover startade den centraliserade nationella biobanken för akutleukemi 2013. Antalet prover börjar närma sig 1000 och vi öppnar nu för ansökningar om uttag ur biobanken. Proverna omfattar diagnosprover vid misstänkt akutleukemi och majoriteten är AML-prover medan en minoritet är ALL-prover samt andra hematologiska sjukdomar där det fanns misstanke om akutleukemi men där diagnosen visade sig vara en annan. Ansökan kan gälla AML eller ALL-prover. Endast prover vid diagnos finns för närvarande i biobanken.

Första utlysning gjordes 2017 och det är nu öppet för ansökan även 2018, med sista ansökningsdag 31 januari 2019. För detaljerad information om ansökan - se dokument till höger.

Fr o m sommaren 2018 gäller att inga ny prover kan tas emot, detta p g a att finansieringen och därmed de personella resurserna att ta emot proverna utgått under året. Tyvärr kommer denna stängning att gälla tillsvidare. Vi hoppas dock att för framtiden få en mer långsiktig lösning men dessa resurser finns inte nu. Detta betyder alltså tillsvidare att vi inte kommer att kunna fortsatta ta emot prover från patienter med akutleukemi och vi kommer inte att skicka ut nya provtagningsmaterial. Ansökningar om uttag påverkas inte av detta.

 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.